searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Chado İle Soğuk Çay Demleme Teknikleri

Sıcak yaz günlerinde harika bir bardak soğuk çaya kim hayır diyebilir? Üstelik hem serinleten hem de damakta eşsiz bir lezzet bırakan soğuk çayları evde demlemek gerçekten çok kolay.

Tam da bol bol tüketmek isteyeceğiniz zaman gelmişken evde kendiniz yapabilmeniz için soğuk çay demleme tekniklerini öğrenmeye ne dersiniz? Tüm ihtiyacınız olan evde her zaman kullandığınız birkaç temel malzeme, hepsi bu!

Bu konuda sözü işin uzmanı Chado’ya bırakıyor, İyi Bir Pazar Evde etkinliğimiz için hazırladıkları soğuk yeşil çay tarifini ve en pratik demleme tekniklerini sizle bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

Arkadaşlarınızla buluştuğunuzda, film izlerken, balkon keyfi yaparken ya da tek başınıza kitap okurken eşlik edecek bir içecek arıyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz! Hadi siz de evde yeni lezzetlere yer açın!

HANGİ MALZEMELER KULLANILIR?

• Chado Chill Cold Brew Yeşil Çay
• Bir demleme aparatı ya da demlik
• Shaker
• Buz parçaları
• Maksimum 80 derece ılık su

NASIL HAZIRLANIR?

Chado Chill Cold Brew yeşil çaydan dilediğiniz miktarda demliğe koyun ve üzerine suyu ilave edin.
• 3-4 dakika boyunca çayın demlenmesini bekleyin. Daha uzun bekledikçe yeşil ayın tadı acılaşacak, unutmayın.
• Çayı demlendikten sonra shaker’ın içine dökün, üzerine buzları da ekleyip bir süre iyice çalkalayın.
• Buzun etkisiyle hızlı bir şekilde soğuyan ve çalkaladığınız için köpürüp taze bir görünüme kavuşan çayınız içime hazır!

PÜF NOKTALARI NELER?

• Eğer soğuk çayın daha aromatik olmasını istiyorsanız demlerken çayı bir miktar fazla ekleyebilirsiniz. Böylece buz ile çalkaladığınızda çayın tadı seyrelecek ancak aroması ve yoğunluğu azalmayacak.
• Çayınıza mevsim meyveleri ya da biberiye gibi içeceklere leziz bir doku veren otlarla, damak tadınıza uygun eklemeler yapabilirsiniz.
• Çayınızı şeker kullanmak yerine bir miktar bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
• Eğer fazla demlediyseniz buzları süzdükten sonra kalan çayı buzdolabında saklayabilir, daha sonra tüketebilirsiniz.

Dilerseniz Chado’nun Live in Sinpaş online etkinliğimiz “İyi Bir Pazar Evde” için hazırladığı Soğuk Çay Demleme Teknikleri Online Atölye videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Bu tarifle yaz akşamlarınız ve sohbetleriniz tatlanacak, sağlıkla ferahlayacaksınız. Afiyet olsun!

tags Etiketler: çay, chado, soğuk çay

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz