searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Doğadan 1 Fincan Şifa

Eski zamanlardan bu yana pek çok alanda kullanılan bitkilerin, iyileştirici özelliğini bilmeyen yoktur. Buna doğanın mistik gücünü ruhumuzda ve bedenimizde hissetmek de diyebiliriz... Şifalı bitkilerin bitki çayı olarak kullanımı, rivayetlere göre Çin’in ilk imparatorlarından biri olan Shen Yung isimli imparatorun keşfiyle olur. Bitki yapraklarının suya düşüş anını gören ve verdiği renkten etkilenen Shen Yung, 7 yıl boyunca o bölgede kalarak sürekli bitki çayı içer. Ardından bu gelenek farklı bölgelere de yayılmaya başlar ve 18. yüzyılda Portekiz’e ulaşır. Portekiz’e ulaşan bitki çayı kültürü Avrupa’da da oldukça hızlı benimsenir ve kocaman bir endüstri işte böyle doğar…

Tarihsel serüveni Çin’den Portekiz’e doğru uzanan bitki çayları günümüzde farklı ihtiyaçlara göre hazırlanabiliyor ve pek çok alternatif sunuyor. Detoks çayları, hamile çayları, bağışıklık güçlendiren çaylar, probiyotik çaylar vs… Aklınıza gelebilecek pek çok sağlık durumuna özel hazırlanan bu karışımları kullanmak yerine, siz de kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz.

Özellikle havaların soğumasıyla beraber artık çok daha fazla tüketeceğimiz bitki çayları, kullanacağınız malzemelere göre bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve sizi gribal hastalıklardan koruyabilir. Sizin için hazırladığımız bitki çayı alternatiflerine geçmeden önce vücut direncinizi güçlendirecek diğer önerilerimizi keşfetmek istiyorsanız, eski blog yazımıza göz atabilirsiniz.

 

Balkon Bitkisi Biberiye…

Balkonunuzda, evinizin güneş gören bir köşesinde veya bahçenizde kolayca yetiştirebileceğiniz biberiye, antioksidan özelliği ile şifalı bitkilerin başında gelir. Peki biberiyenin faydaları nelerdir? Başta kış aylarının gelmesiyle ortaya çıkan solunum yolu iltihaplanmalarına karşı oldukça faydalıdır. Ayrıca B, C, D, E ve K vitaminleri ile vücudumuza adeta doping etkisi yapar.

Kokusu hafızayı güçlendirir ve migreni azaltır, kan dolaşımını destekler, sindirimi düzenler, idrar söktürücüdür. Daha pek çok faydası olan biberiyeyi çay olarak hazırlamanın da farklı yöntemleri vardır. Sadece biberiye ve limonu birlikte demleyerek hazırlayabileceğiniz gibi farklı bir karışım da hazırlayabilirsiniz. Hazırsanız biberiye çayının en basit haliyle başlayalım!

Taze Biberiye Çayı:
Bir demlikte içme suyumuzu kaynatalım. Daha sonra kaynayan suyumuzun içerisine 1 kişi için bir dal biberiye koyduktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım. Demlenen çaydan biberiyeyi çıkaralım ve bir dilim limon ile beraber servis edelim.

Not: Hamileler ve kronik hastalığı olanlar doktor tavsiyesi ile tüketmelidir.

 

Büyülü Kokusu ile Yasemin…

Soğuk kış günlerinde sıcacık yatağımızdan kalkıp işe veya okula gitmenin zorluğunu hepimiz yaşamışızdır. O depresif ruh halimizi yasemin çayının nefis kokusu ve yumuşak içimi ile yenmenin tam zamanı! Nefis bir günaydın çayı olabilecek bu bitki, antioksidan özelliğine sahip olup soğuk aylarda vücudumuzu güçlendirir.

Yasemin çiçeğinin kurutulması ile elde edilen Yasemin bitkisi, sabahın ilk saatlerinde stresimizi alarak vücudumuza zararlı bakterilerin girmesini engeller ve güne 1-0 önde başlamamızı sağlar. Beyaz çay, siyah çay, yeşil çay ve oolong çayları ile karıştırıldığı farklı alternatifleri olan yasemin çayını çok seveceğinize eminiz.

Yasemin Çayı:
1 demliğin içerisine suyumuzu koyup kaynatalım. Daha sonra kaynayan suyumuzun içerisine yasemin çiçeği atıp 5 dakika demlenmesini bekleyelim.
Ilık bir şekilde içilmesini önerdiğimiz yasemin çayımız tüketime hazır.

Yeşil Çaylı Top Yasemin Çayı:
Bir kişi için bir tutam yeşil çay, bir adet top yasemin, ince bir dilim limonun üzerine sıcak su dökün ve 5-6 dakika demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra top yaseminin tamamen açıldığını göreceksiniz. Ardından süzüp damak tadınıza göre bal ile servis yapın.

 

Anne Tarifi ile Ihlamur…

Gelelim ülkemizde en çok tüketilen şifalı bitki çayı Ihlamura… Soğuk algınlığı, halsizlik ve öksürük gibi durumlarda, bağışıklığımızı güçlendirmesi için yazdan toplayıp kuruttuğumuz Ihlamurlarımızı dolaptan gün yüzüne çıkarırız. Çocukluğumuzdan beri her kış hasta olduğumuzda annelerimizin tarçın, bal ve bol limonla hazırladığı ıhlamur çaylarının tadı hala damağımızdadır…

Portakallı Elmalı Ihlamur Çayı:
Önceden kaynatıp ocaktan aldığımız suyun içerisine ıhlamurları atın. Taze portakal ve elma kabuklarını da ekleyin.
En son 1 dilim limon ve 1 adet çubuk tarçın da ekleyip 7-8 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzerek 1 kaşık bal ile servis yapın.

Tarifler bizden şifalı bitkilerimiz doğadan metabolizmanızı ve direncinizi yükseltmek ise sizden…

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz