searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Dondurma Günü’nde Sağlıklı Dondurma Tarifleri

Yazın en kolay ve lezzetli yolu olan dondurmayı kim sevmez? Birbirinden farklı tatlarıyla hem serinletici hem de lezzetli olan dondurma küçükten büyüğe herkesin favorilerinden biri. Bununla birlikte dışarıda satılan dondurmalar her ne kadar lezzetli görünüyor olsalar da birçok katkı maddesi ve koruyucu içerebiliyorlar. Tam da bu noktada evde kolayca yapabileceğimiz tariflere bir göz atmaya ne dersiniz!

 

Serinliğin ve Lezzetin Buluşması: Dondurma 

Dondurmayı lezzetini koruyacak bir biçimde evde yapmak da oldukça kolay ve lezzetli. Bu tercihin evdeki malzemelerin kullanımı anlamına da geldiği düşünüldüğünde daha da iyi bir alternatif!

Örneğin İki Meyveli Dondurma ev halkının ve sevdiklerinizin vazgeçilmezi olabilir. 2 adet muz ve bir kâse çileği irice doğradıktan sonra blender’da püre haline getirin. İsterseniz tatlandırmak için biraz da bal ekleyebilirsiniz. Ortaya çıkan karışımı dondurma kalıplarına döküp bir gece beklettikten sonra bu şahane lezzetin tadını çıkarın! 

 

Ekşi ve Lezzetli: Limonlu Dondurma 

Dondurma sevenlerin en çok sevdiği dondurmalardan birisi de limonlu olandır.  Mayhoş bir serinlikle bizi lezzet tepelerinde gezdiren limonlu dondurmanın evde yapımı da oldukça keyifli. 

İhtiyaç olan malzemeler 3 su bardağı süt, 1 çay bardağı bal, 1 dolu tatlı kaşığı salep, 2 küçük limon ve renklendirmesi için yarım çay kaşığı zerdeçal. 

Bal, salep ve sütü aynı tencereye alın, çırpın ve orta ateşte 2-3 dakika kaynatın. Ara ara karıştırdığınız karışımınızı soğutmaya bıraktığınız esnada bir kaba limonlarınızı rendenin ince yeri ile rendeledikten sonra kabukların üstüne limonların suyunu dahil edin. 

Limon kabuklarıyla 1 yemek kaşığı bal ve yarım çay bardağı zerdeçalı karıştırın. Zerdeçal bu noktada sizleri endişelendirmesin. Tatlılarda genel olarak kullanılan zerdeçal tadı değiştirmediği gibi rengi de güzelleştiriyor! 

Tamamen soğuyan sütlü salepli karışıma limonlu karışımı süzgeçten iyice süzdükten sonra ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı dondurucuya kaldırdıktan sonra saat başı çırpıcı ile karıştırıp çırpın. Birkaç kere bu işlemi yaptıktan sonra tekrar donmaya bırakın ve donduktan sonra harika lezzetin tadını çıkarın! 

 

Sütsüz Yağsız: Kakaolu Vegan Dondurma

İlk 2 tarif içerisinde hayvansal gıdalar içeriyor ancak vegan beslenen okuyucularımızı da unutmadık! Sıcak havalarda serinleyebilmek adına hayvansal gıdalara hiç ihtiyaç dahi duymadan harika bir dondurmayı hazırlayabilirsiniz! 

3 küçük yerli muzu soyun ve küçük parçalara ayırıp buzluğa atın. Tamamen donduğundan emin olmak için en az 8 saat beklemeniz gerektiğini unutmayın!  Donmuş muzları ve kakao tozunuzu mutfak robotuna atın. Bu ikiliyi bir krema haline gelene kadar karıştırın. Eğer karışımınızın sert olduğunu düşünüyorsanız badem sütü veya su ekleyebilirsiniz!

Elde ettiğiniz karışımı bir kek kalıbına dökün. Bu noktada kabın derinliğinin çok fazla olmaması daha iyi olacaktır. Arada karıştırıp her yerin eşit şekilde donmasını sağlayın ve 15 dakika buzlukta beklettikten sonra harika vegan kakaolu dondurmanız hazır!

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz