searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Izgara Yapabileceğiniz Meyveler

Yazın soğuk meyveler, günün her saatine ferahlık ve serinlik katıyor! Meyveleri kahvaltıda, ara öğünlerde ya da smoothie’lerin içinde taze taze tüketmek harika! Peki ya ızgarada?

Izgarada pişirmek meyvelere bir aroma, karamelize bir doku katıyor. İster şişe dizin, ister direkt ızgara üzerine yerleştirin, pişirdiğiniz meyvelerle salatalarınıza ve aperatiflerinize gurme bir dokunuş katabilirsiniz.

EN İYİ MEYVE IZGARASI İÇİN:

Tıpkı normalde yediğiniz kıvamda, olgun meyveler seçin. Isı, meyvedeki şekeri parçalar ve meyvenin sert yapısını zayıflatır. Bu yüzden fazla olgunlaşmış meyveleri ızgarada pişirirseniz parçalanıp dağılabilirler.

Parçalar ne kadar büyük olursa o kadar iyi! İster barbeküde, ister tavada ızgara yapıyor olun, ısıyla dışı çıtırlaşan meyvenin içindeki yumuşak dokunun aromasını hissedebilmek için meyveleri olabildiğince büyük parçalara ayırmalısınız.

Meyveleri bir fırça yardımıyla, üzüm yağı gibi yüksek ısılara dayanıklı yağlarla, hafifçe yağlayabilirsiniz. Erittiğiniz tuzsuz tereyağı da nefis bir alternatif.

Meyvelerin her bir yanını çok yüksek ısıda, hiç çevirmeden en az 3 dakika pişirmelisiniz.

KARPUZ

Yaz günlerinde, her öğünün favori meyvelerinden karpuzun ızgarası da tuzlu lezzetlerle birlikte nefis oluyor, özellikle salatalara çok yakışıyor. Bol balzamikli roka salatası üzerine ızgara karpuz ve beyaz peynir eklemeyi deneyin. Çok basit bu tarif akşam yemeği partilerinize damgasını vuracak!

ŞEFTALİ

Ortadan ikiye böldüğünüz şeftalinin iki tarafını da yüksek ateşte pişirin. Tek yapmanız gereken karamelize olmuş bu nefis meyveyi yanında dondurmayla servis etmek, hepsi bu. Bu tarif yazın en favori tatlılarından biri olmaya aday!

MUZ

Birçok tatlı içinde pişirerek kullanılan muzu ızgarada da hiç bölmeden, kabuğuyla birlikte pişirin. Böylece meyve kabuğunun içinde nefis bir şekilde pişecek ve yumuşacık, aromatik bir lezzete bürünecek. Biraz tarçın ve muzla tatlandırabileceğiniz ızgara muzu, üzerine ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.

ANANAS

Pizza üzerine koyulan dilimlerle ananas, günlük yaşantımızda karşımıza ızgara olarak belki de en çok çıkan meyve. Limon suyu ve biberiye ile marine ettiğiniz ananas dilimlerini birkaç dilim yeşil limon ile birlikte pişirerek akşam üstü partilerinize harika bir tat katabilirsiniz!

ARMUT

Armut biraz pişirildiğinde bile hızlıca yumuşayan bir meyve, bu yüzden farklı bir dokuyu tatmak için, mevsimindeyken denemeye değer! Pişince yumuşacık olan armudu en basit şekliyle yanında dondurma ile servis edebilirsiniz.

MANGO

Izgarada pişirilmiş mango, dünyada birçok mutfakta etin yanında servis ediliyor. Aromatik ve tütsülü tadıyla kırmızı etin en leziz eşlikçilerinden biri olarak siz de mangoyu deneyebilirsiniz.

KAVUN

Dilimlediğiniz kavunu, balla tatlandırılmış yoğurt ve bol Antep fıstığı ile karıştırarak, sağlıklı ve hafif bir yaz tatlısı hazırlayabilirsiniz.

ELMA

Elmanın piştiğinde ne kadar lezzetli olduğunu hatırlamak için en son yediğiniz elmalı payı düşünmeniz yeterli! Orta kalınlıkta dilimler halinde ızgaraya koyup pişirdiğiniz, şekeri ortaya çıkan elmaları biraz tarçın ile tatlandırarak kahvaltıda bile tüketebilirsiniz.

AVOKADO

Evet avokado da bir meyve ve evet ızgarası da nefis ve lezzetli oluyor! Izgarada pişirince normalden çok daha yumuşak ve kremsi olan avokadoyu salatalarınıza katabilir, ana yemek yanında aperatif olarak tüketebilirsiniz.

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz