searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Kalan Sebzeleri Yemeklerde Nasıl Değerlendirebilirsiniz?

Sebzeler sağlıklı bir mutfağın olmazsa olmazları ve kökünden yaprağına her bir noktaları faydalarla dolu! Tam da bu sebeple yemek pişirirken elinizde kalan sebze artıklarını atmak yerine leziz ve besleyici tariflerde değerlendirmek bizce harika bir alışkanlık. Hem evde yiyecek israfının önüne geçmek hem de yeni lezzetler keşfetmek için kalan sebzeleri nasıl değerlendirebileceğinizle ilgili önerilerimiz size ilham verecek!
Hadi mutfağa!

 

Havucun Yeşil Yaprakları
Sofralarımıza renk katan, yemeklerde ve salatalarda vazgeçemediğimiz havuç, sağlıklı olduğu kadar da lezzetli bir sebze. Peki, havuçları kullandıktan sonra, arta kalan yapraklarıyla neler yapabilirsiniz? Etleri, balıkları ve humusu süsleyebileceğimiz havuç yeşilliklerini aynı zamanda salatalarınızda maydanoz yerine de kullanabilirsiniz. Çeşitli meyvelerle karıştırarak lezzetli smoothie’lerinize vitamin katabilir ya da nefis bir pesto sos da hazırlayabilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan pesto sosun tarifine buradan ulaşabilir, lezzetli sofralarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz.

 

Çeşitli Otlardan Artanlar
Yemeklerde kullandığımız yeşillikler damağa olduğu kadar göze de hitap ediyor. Önceki kullanımlarınızdan artan biberiye, fesleğen gibi otları kısa süre içinde kullanacaksanız buzdolabında, uzun vadede kullanacaksanız buzlukta saklayarak çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz. Bu otları yemeklerin üzerine çeşni olarak koyabilir, keyifli sunumlar hazırlarken leziz dokunuşlar yapabilirsiniz.

 

Narenciye Kabukları
Bunu size sık sık söylüyoruz, yediğiniz meyvelerin kabuklarını atmayın! Zengin vitamin deposu portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi narenciye kabuklarını kurutun ve saklayın. Çayınızı ve dilediğiniz içecekleri içine az bir miktar narenciye kabuğu koyarak tatlandırabilirsiniz. Bu kabukları aynı zamanda yaptığınız kek, kurabiye ve kreplerde de kullanarak tariflerinize tat katabilirsiniz.

 

Kereviz Sapı
Kerevize bayılıyoruz! Üstelik faydaları saymakla bitmeyen kerevizin yaprakları da, kendisi kadar besleyici. Magnezyum, kalsiyum ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kerevizin saplarını çorbalarınızda, güveçlerde, salata ve yapacağınız soslarda lezzetli bir garnitür olarak kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken kereviz yapraklarını saplarından ayırmak ve doğramak. Kullanmadığınız kısımları buzluğunuzda daha sonra kullanmak amacıyla saklayabilir, vitamin dolu yeni tariflerde kullanabilirsiniz.

 

Brokoli Sapları
Sağlıklı mutfakların vazgeçilmezi olan brokoli, önemli bir protein, kalsiyum ve potasyum kaynağı. Brokoli sapları ise, çiçek kısmıyla karşılaştırıldığında beta-karoten gibi kanser hücreleriyle savaşan içeriklere, çiçek kısmına göre çok daha yüksek miktarda sahip. Sizinle brokolinin saplarını kullanarak yapabileceğiniz harika bir tarifi paylaşmak istiyoruz: Brokoli püresi çorbası. Bu tarif için brokoli saplarını, brokoliyi ve havucu az miktarda su ile haşlayın. Hepsi yumuşayıp piştikten sonra bir karıştırıcı yardımıyla püre haline gelene kadar ezin ve karıştırın. İşte bebeğiniz için harika ve doyurucu bir öğün, afiyet olsun!

 
<

Kabak Çekirdekleri
Kış sofralarının vazgeçilmezlerinden olan kabak, gerek tatlısı, gerek diğer tarifleriyle herkesin favorisi. Peki kabak çekirdeklerini nasıl değerlendirebiliriz? Kabağın içinden çıkardığınız çekirdekleri bir tepsiye dizin, üzerinde zeytinyağı gezdirin ve bir miktar tuz ekleyin. Önceden 190 dereceye ayarladığınız tepsinizi fırına sürün ve çekirdekler patlamaya başlayıncaya kadar 15-20 dakika bekleyin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve dilerseniz salatalarınıza dilerseniz de sağlıklı smoothie kaselerinize ekleyerek afiyetle tüketin!

tags Etiketler: Keyifli, Leziz, Besleyici

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz