searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Ramazan Sofralarının Olmazsa Olmazı Ramazan Tatlıları

Ramazan ayında her akşam gelmesini iple çektiğimiz iftar saatiyle birlikte kurulan mükellef sofralar bir nevi oruç tutanların kendilerini ödüllendirmesi anlamını da taşıyor. Birbirinden leziz yemekler iftar sofralarını süslerken, tatlılar da iftar sofralarındaki yerini almayı biliyor.

Şerbetli, sütlü veya meyveli tatlı çeşitlerinin iftar sofralarını renklendirdiği Ramazan ayı boyunca hazırlayabileceğiniz tatlı çeşitlerini sizler için derledik. Damak tadınıza uygun tatlı çeşitleriyle Ramazan’ın bereketini sofralarınıza taşıyın!

 

1- Güllaç

Ramazan ile tamamen özdeşleşmiş olan Güllaç, 1400’lü yıllarda mısır nişastasını rutubetten zarar görmeden saklayabilmek için keyfedilen yufkalarla hazırlanan bir sütlü tatlıdır. ‘Güllü aş’ olarak anılmaya başlanan bu lezzetin adını zamanla güllaç olmuştur. Hazırlaması çok pratik ve iftar sonrasında rahatsız etmeyecek kadar hafif bir lezzete sahip olan güllacı damak tadınıza göre taze meyve ve kuru yemişlerle süsleyebilirsiniz.

 

2- Revani

Şerbetli tatlı sevenler için ilk sırada yer alan tatlı alternatiflerinden biri: Revani! İrmik, un, yumurta, süt ve yağ ile hazırlanan bu lezzet finalde şerbetle buluşuyor. Ortaya yumuşacık, çayla çok yakışan bir tatlı çıkıyor! Damak tadınıza göre rendelenmiş limon ve haşhaş ekleyerek tarifinizi farklılaştırabilirsiniz.

 

3- Sütlaç

İftar sonrası tatlı krizlerine en hafif çözüm tabi ki sütlü tatlılar! Nefis kıvamı ve kavrulmuş fındık ile uyumu düşünülünce, akla gelen ilk sütlü tatlı sütlaç oluyor! Pirincin kendi nişastası ve sütün lezzetiyle tam kıvamında hazırlandığında, sütlaç kadar nefis bir tarif olabilir mi? Yapımı zor görünse de, püf noktaları birebir uygulandığında iyi bir sütlaç hazırlamak çok kolay! Trabzon’da üzerine çırpılmış yumurtalı karışım eklendikten sonra fırınlanan versiyonuyla Hamsiköy sütlacı da nefis bir alternatif olabilir!

 

4- Kadayıf

Türk mutfağının en yaratıcı malzemelerinden biri kadayıf olabilir! Kadayıf kullanarak pek çok farklı tarif hazırlayabilirsiniz ama klasikler her zaman vazgeçilmezdir! Annelerimizin her Ramazan bir kez de olsa hazırladığı kadayıf tatlısı, mis gibi tereyağı ve şerbet ile lezzet şölenine dönüşüyor! Ayrıca dilerseniz kadayıf kullanarak Erzurum’un meşhur tatlısı kadayıf dolması veya Diyarbakır’ın burma kadayıfını hazırlayabilirsiniz.

 

5- Ayva Tatlısı

‘Şerbetli tatlılar ağır, sütlü tarifler de beni kesmiyor’ diyenler için, meyveli tatlılar en doğru seçim! Mevsimine göre ayva, elma, armut, balkabağı gibi meyvelerle hazırlayabileceğiniz meyve tatlılarını hazırlamak çok kolay! Eğer tercihiniz ayvadan yanaysa, servis ederken bol kaymak ve ceviz kullanmanızı öneririz. Ayrıca ayva tatlısına bu enfes rengi kazandırmak için 2 püf noktamız var!
1- Mutlaka ayvaları pişirirken ayva çekirdeklerini kullanın. Ayvaları pişirdiğiniz şekerli su karışımına bol bol ayva çekirdeği atın.
2- Üç dört çorba kaşığı kadar vişne suyunu tatlının şerbetine ekleyip öyle pişirin. Hem mayhoş bir tat katacaktır, hem de istediğiniz o kırmızı rengi verecektir.


 
tags Etiketler: Ramazan, Tatlı, Lezzetli

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz