Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.
Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Satın aldığımız birçok gıdayı daha uzun süre muhafaza edebilmek için buzdolabında saklıyoruz. Ancak şunu da hatırlatmak isteriz: Yiyeceği sadece buzdolabına koymak yeterli değil, buzdolabına en doğru şekilde yerleştirmeye de özen göstermek gerekiyor.
Genel Öneriler
Yiyeceklerinizin besin değerini kaybetmemesi için öncelikle buzdolabının doğru alanlarında uygun koşullarda saklamalısınız. Çünkü sebzelik, kahvaltılık gibi bölmeler, içerisinde saklanacak gıdayı uzun süre taze tutmak üzere tasarlanmıştır.
Bir diğer temel kural ise buzdolabını tıka basa doldurmamak. Çünkü bunu yaptığınızda yiyecekleriniz hava akışını engelliyor ve buzdolabınızın daha fazla çalışmasına sebep oluyor. Bunun sonucunda bazı bölgelerde ısı dalgalanmaları meydana geliyor ve bu da bazı gıdaların daha erken bozulmasına sebep oluyor. Yiyeceklerinizi buzdolabına planlı bir şekilde yerleştirerek hava akışını, sıcaklığın eşit dağılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece sıcaklıktan kolayca etkilenen yoğurt ve benzeri yiyeceklerinizi son tüketim tarihine kadar güvenle saklayabilirsiniz.
Temizlik
Buzdolabınızı belirli aralıklarla temizlemek oldukça önemli. Her üç ayda bir sirke, doğal sabun ve su ile yapacağınız baştan aşağı temizlik buzdolabınızın ömrünü uzatırken, yiyeceklerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Antibakteriyel özelliği sayesinde dolabınızda yiyecek kalıntılarından kaynaklanabilecek bakterileri de yok edecek sirke, harika bir doğal temizleyici.
Bölmeler
Buzdolabınızdaki daha soğuk çalışan kapalı rafları et, süt, yumurta, peynir gibi çabuk bozulan gıdalara ayırmalısınız.
Kapaklı sebzeliklerde meyve ve sebzelerinizi saklamak için elbette ideal. Ancak meyve sebzelerle eti aynı bölme içerisinde saklamamalısınız, çünkü bu etten sebzelere zararlı mikroorganizmalar taşınmasına, yani çapraz bulaşmaya sebep olabiliyor.
Kahvaltılıklar
Süt ürünlerinizi hava almayan saklama kutularında muhafaza etmek, uzun süre saklayabilmenin püf noktalarından biri. Ancak peynirlerin saklanma koşulları türüne göre farklılık gösterdiğinden burada dikkat edilmesi gereken durumlar söz konusu. Örneğin, beyaz peyniri kendi suyu içinde saklamak sararmasını ve hızlı bozulmasını önlüyor. Kaşar peyniri gibi sert peynirleri ise nemden korumak gerekiyor. Peynirinizi küften uzak tutmak için, ambalajından çıkardıktan sonra balmumlu beze sararak ömrünü uzatabilirsiniz. Tereyağı ve zeytin gibi kahvaltılıklarınızı ise yine kapalı kutularda hava almayacak bir şekilde muhafaza etmelisiniz.
Meyve ve Sebzeler
Hemen her buzdolabında meyveler ve sebzeler için özel olarak tasarlanmış bölmeler bulunur ve yiyecekleri buralarda saklamak daha uzun süre taze kalmalarını sağlar. Ancak meyve ve sebzeleri bir arada saklayacaksınız dikkat etmeniz gereken önemli bir konu var: Farklı meyve ve sebzeler farklı gazlar salgıladığından, benzer yiyecekleri bir arada saklamanız yiyeceklerin ömrünü uzatır. Çünkü salgıladıkları gazlar bulundukları ortamda sıkıştığında çürüme başlar. Örneğin, elmaları havuçla veya portakalları ıspanakla yan yana kapalı bölmelerde saklamamalısınız.
Meyvelerin ve sebzelerin uzun süre taze kalabilmesi için bir diğer önerimiz de nefes alabilmeleri ve açığa çıkardıkları gazları dışarı atabilmeleri için kapalı kaplarda buzdolabına kaldırmamanız. Çünkü üzerlerinde biriken su damlacıkları nem oluşumuna sebep olur ve bu da yine yiyeceğin çürümesine sebep olur.
Artan Yiyecekler
Buzdolabının en üst rafı dolabın diğer bölgelerine göre daha kararlı bir sıcaklıkta çalışır. Bu yüzden de kalan yiyecekleri saklamak için idealdir. Hava geçirmeyen saklama kapları ve kavanozlar ile artık yiyecekleri buzdolabında sağlıklı bir şekilde saklayabilirsiniz.
e-mail adresinizi giriniz