searchAKILLI ARAMA
formİLETİŞİM FORMU
tel

MENÜ

kapat

İLETİŞİMDE KALIN

BİZİ TAKİP EDİN

facebook twitter instagram youtube
kapat

AKILLI ARAMA

Size en uygun projeleri listelemek için aşağıdaki kutuları kullanın.

-
kapat

İLETİŞİM FORMU

Projelerimiz ile ilgili bilgi sahibi olmak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

İLETİŞİM FORMU

ampulFORMU DOLDURMAYA DEVAM ET
KAPATclose
LIVE IN sinpaş

Kahve Demleme Teknikleri

Kahveye bayılıyoruz! Güne kahveyle başlıyoruz, en yoğun çalışmalarda, dostlarla en tatlı sohbetlerde eşlikçimiz kahve oluyor. Peki en sevdiğiniz kahve demleme tekniklerini öğrenmeye, evde dilediğiniz zaman kahvenizin tadını istediğiniz şekilde çıkarmaya ne dersiniz?

Sizin için kahve keyfinize eşsiz lezzet deneyimleri katacak çeşitli kahve demleme tekniklerini ve en temel uygulamalarını sıraladık.

FRENCH PRESS

French press evlerde ve ofislerde en çok tercih edilen kahve demleme tekniklerinden biri. Bunun başlıca sebebi de gerçekten çok pratik bir şekilde ve kısa sürede leziz kahveler yapabiliyor olmak.

Avantajları:

French press ile kahve demlerken kahve bir filtreden geçmeden direk sıcak suyla temas ettiği için aroması ve içeriği güçlüdür.

Yine, suyla temas ettiğinde kanserojen hale gelen dioksin ve epiklorohidrin adlı kimyasalları içeren ağartılmış kağıt kahve filtrelerini kullanmadığınız için, french press en “temiz” ve sağlıklı kahve demleme tekniklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Hazırlanışı / 10 dk:

• French press’in içine 1 kupa kahveye yaklaşık 2 tatlı kaşığı olacak şekilde kahve ve kaynar suyu ekleyin.

• 3-5 dakika sonra press’ini basın ve kahveniz hazır!

MOKA POT

Kahvesini küçük porsiyonda ve sert sevenler için, espresso’ya en yakın kahve deneyimini moka pot ile yakalamak mümkün.

Avantajları:

Moka pot ile güçlü bir kahve demlemek ve yoğun bir lezzet elde etmek için tek ihtiyacınız olan şey her mutfağın demirbaşlarından ocak. Üstelik alüminyumdan yapıldıkları için moka potlar ısıyı daha uzun süre içlerinde tutabilirler ve kahveniz hemen soğumaz.

Hazırlanışı / 15 dk:

• Moka pot’unuzun alt haznesini, içerisinde göreceğiniz vidaya kadar su ile doldurun.

• Suyu kaynatın ve 1-2 dakika dinlenmeye bırakın.

• Kahve haznesine moka pot’a uygun kalınlıkta çekilmiş kahveyi koyun ve alt hazne içine yerleştirip üst parçayı monte edin.

• Moka pot’u ocaya koyun, su kaynamaya ve sesler çıkarmaya başladığında ısıyı biraz arttırın.

• Tıslama sesini duymaya başladığınızda kahveniz hazır demektir!

POUR OVER

Pour over temel olarak bir filtre içindeki kahveyi üzerine yavaş yavaş su dökerek demlemek anlamına geliyor. Bu demleme işlemi yapılırken de en çok Chemex ya da Hario V60 kullanılıyor.

Avantajları:

Pour over demleme sırasında kahvenin her yeri eşit şekilde ıslatılarak demlendiği için daha yoğun bir lezzet verir, kahve çekirdeklerindeki eşsiz aromaları ve notaları ortaya çıkarır.

Hazırlanışı / 10 Dk:

• Suyu kaynatın ve 1-2 dakika dinlenmeye bırakın.

• Pour over için kullanacağınız gerecin içerisine filtresini yerleştirin.

• Uygun incelikte çekilmiş kahveyi filtreye koyun ve yüzeyin her noktasını düzelterek eşitleyin.

• Çeyrek bardak suyu yavaş bir şekilde tüm kahveyi ıslatacak şekilde filtreden geçirin.

• 30 saniye bekleyin.

• Kalan suyu 2-3 kerede tıpkı bu şekilde kahvenin her noktasına değdirerek ve aralarda bekleyerek dökün.

COLD BREW

Yazın kahve tutkunlarının en sevdiği içeceklerden biri cold brew kahve! Soğuk demleme kahve tam olarak soğuk suyla demlenen kahve anlamına geliyor. Ve sıcak demleme kahve ile en büyük farkı, asiditesi oluyor.

Avantajları:

Soğuk demleme kahve sıcak su ile demlenen klasik kahvelerden yaklaşık %65 az az asidiktir. Eğer reflü gibi bir mide hastalığınız varsa soğuk demleme kahve kesinlikle midenizi daha az yoracak, sizin için en sağlıklı alternatiflerden biri diyebiliriz. Diğer yandan 16-18 saat süren demleme süresi sayesinde yoğun bir lezzeti olur ve dolapta uzun süre saklayabilirsiniz.

Hazırlanışı / 18 Saat + 5 Dk :

• Büyük bir kavanozun içine kahvenizi ve üzerine soğuk suyu koyun.

• Ardından kavanozu buzdolabına koyun ve 16-18 saat demlenmeye bırakın.

• Bu süre sonunda kahveyi süzün ve buz ile servis edin.

Cold brew kahve yapmakla ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız “Evde Kendi Cold Brew Kahvenizi Yapın” içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

#liveinsinpaş

Şu İçerikler de Hoşunuza Gidebilir:

E-BÜLTEN

e-mail adresinizi giriniz